Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (2024)

Table of Contents
Geen winnaar in vijfde etappe Dauphiné door grote val met favorieten en Visma-Nederlanders Steven Kruijswijk en Dylan van Baarle afgevoerd naar ziekenhuis na val in Dauphiné Vijfde rit Dauphiné geannuleerd na massale valpartij met Evenepoel en Roglic Advertentie Massale valpartij legt Dauphiné stil, Evenepoel en Roglic bij de slachtoffers UAE Emirates met ijzersterk zevental in Zwitserland, Bernal en Pidco*ck namens INEOS Grenadiers Haalt titelverdediger Jonas Vingegaard de Tour? “Hij weet het zelf nog niet eens” Remco Evenepoel over eerste dag in het geel: “Zo weinig mogelijk energie verspillen” Advertentie Ronde van Zwitserland schrapt Nufenenpas wegens hevige sneeuwval BORA-hansgrohe bindt ook Aleksandr Vlasov langer aan zich Opmerkelijk! Laurens ten Dam en Thomas Dekker zaten in Amerikaanse cel voor Unbound Laurens ten Dam en Thomas Dekker voor Unbound in Amerikaanse cel vanwege onfatsoenlijk gedrag Tweestrijd Evenepoel-Roglic lonkt in Dauphiné: “Echt onvoorspelbaar hoe het zal uitdraaien” Tim van Dijke kan leven met tweede plaats: “Mooie uitgangspositie met oog op klassem*nt” Rune Herregodts niet verrast door tijdritzege: “Ik had er een doel van gemaakt” Rune Herregodts houdt Tim van Dijke van tijdritwinst in ZLM Tour Dwars door het Hageland is de Belgische Strade Bianche Matteo Jorgenson (Visma | Lease a Bike) houdt stand: “Heb op gevoel gereden” Dit zijn de verschillen tussen de favorieten na de tijdrit in het Critérium du Dauphiné Primoz Roglic goedgemutst na tijdrit: “Ik ben niet gevallen, dat is al beter dan gisteren” Remco Evenepoel: “Goed voor het vertrouwen, maar dit zegt nog niets over eindwinst” Herboren Remco Evenepoel grijpt de macht in tijdrit Critérium du Dauphiné Ronde van Zwitserland start met veel en stevige buien Marijn de Vries te horen als commentator tijdens ZLM Tour Mehdi Kordi stopt na Parijs als bondscoach baansprinters Voormalig PDM en TVM-renner Dag Erik Pedersen (64) overleden Fabio Jakobsen werkt in Spanje hard voor Tour: “Verschil is dicht te fietsen” Fabio Jakobsen werkt in Spanje hard voor Tour: “Niveauverschil is dicht te fietsen” ‘Chinese zakenman wil Astana Qazaqstan overnemen’ Doe mee met de ZLM Tour Quiz en maak kans op een boek over Mathieu van der Poel
  • 06-06-2024 10:00 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (1)

    In de schaduw van het Critérium du Dauphiné, zorgt de Lotto Cycling Cup voor spektakel in de eigen contreien. Dankzij de onverharde stroken en kasseien krijgen we in Dwars voor het Hageland quasi altijd een attractieve koers. WielerFlits blikt vooruit. (meer…)

    Lees meer

  • Geen winnaar in vijfde etappe Dauphiné door grote val met favorieten en Visma-Nederlanders

    06-06-2024 15:20 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (2)

    De vijfde etappe in het Critérium du Dauphiné heeft geen winnaar gekregen. Na een massale valpartij op iets meer dan twintig kilometer van de streep werd de wedstrijd stilgelegd, en na overleg reden de renners vervolgens geneutraliseerd richting de aankomst in Saint-Priest. (meer…)

    Lees meer

  • Steven Kruijswijk en Dylan van Baarle afgevoerd naar ziekenhuis na val in Dauphiné

    06-06-2024 14:37 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (3)

    De zwaarste slachtoffers van de massale valpartij die de vijfde etappe in het Critérium du Dauphiné opschrok, waren Dylan van Baarle en Steven Kruijswijk. De twee Nederlanders moesten in de ambulance stappen en konden hun weg niet vervolgen. (meer…)

    Lees meer

  • Vijfde rit Dauphiné geannuleerd na massale valpartij met Evenepoel en Roglic

    06-06-2024 14:13 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (4)

    Op iets meer dan 20 kilometer van de streep, is de vijfde etappe in het Critérium du Dauphiné noodgedwongen stilgelegd. Op een spekglad wegdek gingen een dertigtal renners in het peloton tegen de vlakte. De organisatie besloot nadien de renners geneutraliseerd richting aankomst te laten rijden, er werd geen winnaar aangeduid. (meer…)

    Lees meer

  • Advertentie

  • Massale valpartij legt Dauphiné stil, Evenepoel en Roglic bij de slachtoffers

    06-06-2024 14:13 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (5)

    Op iets meer dan 20 kilometer van de streep, is de vijfde etappe in het Critérium du Dauphiné noodgedwongen geneutraliseerd. Op een spekglad wegdek gingen plots een dertigtal renners in het peloton tegen de vlakte. (meer…)

    Lees meer

  • UAE Emirates met ijzersterk zevental in Zwitserland, Bernal en Pidco*ck namens INEOS Grenadiers

    06-06-2024 14:04 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (6)

    Het Critérium du Dauphiné nadert zijn sportieve ontknoping, maar de Ronde van Zwitserland (9-16 juni) moet nog beginnen. UAE Emirates en INEOS Grenadiers hebben hun selecties inmiddels met de buitenwereld gedeeld. Met name de ploeg van UAE Emirates is – op papier – om van te watertanden.(meer…)

    Lees meer

  • Haalt titelverdediger Jonas Vingegaard de Tour? “Hij weet het zelf nog niet eens”

    06-06-2024 13:22 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (7)

    Haalt hij het of haalt hij het niet? Jonas Vingegaard is nog een twijfelgeval voor de Tour de France (29 juni-21 juli) na zijn zware val in de Ronde van het Baskenland, maar bereidt zich momenteel wel voor op de Tour. De voorbije weken waren er hoopgevende berichten, maar zijn trainer Tim Heemskerk houdt nog altijd een flinke slag om de arm.(meer…)

    Lees meer

  • Remco Evenepoel over eerste dag in het geel: “Zo weinig mogelijk energie verspillen”

    06-06-2024 12:20 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (8)

    Remco Evenepoel zal in de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné rondfietsen in de gele leiderstrui. De Belg van Soudal Quick-Step hoeft zich vandaag ook niet bovenmatig in te spannen om de trui te behouden, zo is toch de verwachting, aangezien er een overgangsrit staat gepland richting Saint-Priest.(meer…)

    Lees meer

  • Advertentie

  • Ronde van Zwitserland schrapt Nufenenpas wegens hevige sneeuwval

    06-06-2024 12:04 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (9)

    De renners die dit jaar zullen deelnemen aan de Ronde van Zwitserland (9-16 juni), krijgen toch niet de Nufenenpas voor de wielen geschoven. De beklimming zou als dak van de ronde dienen, maar de hevige sneeuwval gooit roet in het eten. De organisatie heeft al twee alternatieve routes uitgestippeld.(meer…)

    Lees meer

  • BORA-hansgrohe bindt ook Aleksandr Vlasov langer aan zich

    06-06-2024 11:08 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (10)

    Aleksandr Vlasov zal ook na dit seizoen uitkomen voor BORA-hansgrohe. De 28-jarige Russische klimmer heeft zijn aflopende verbintenis namelijk verlengd. Het is niet duidelijk voor hoeveel jaar hij heeft bijgetekend. De formatie wist eerder al Jai Hindley en de beloftevolle Florian Lipowitz langer aan zich te binden.(meer…)

    Lees meer

  • Opmerkelijk! Laurens ten Dam en Thomas Dekker zaten in Amerikaanse cel voor Unbound

    06-06-2024 10:58 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (11)

    Laurens ten Dam en Thomas Dekker beleefden een wel zeer opmerkelijk avontuur in aanloop naar Unbound. Tijdens een trainingsrit voor de prestigieuze gravelwedstrijd werden de twee voormalige profs opgepakt wegens ‘onfatsoenlijk gedrag’ en brachten vervolgens negen(!) uur door in de cel.(meer…)

    Lees meer

  • Laurens ten Dam en Thomas Dekker voor Unbound in Amerikaanse cel vanwege onfatsoenlijk gedrag

    06-06-2024 10:58 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (12)

    Laurens ten Dam en Thomas Dekker beleefden een wel zeer opmerkelijk avontuur in aanloop naar Unbound. Tijdens een trainingsrit voor de prestigieuze gravelwedstrijd werden de twee voormalige profs opgepakt wegens ‘onfatsoenlijk gedrag’ en brachten vervolgens negen(!) uur door in de cel.(meer…)

    Lees meer

  • Tweestrijd Evenepoel-Roglic lonkt in Dauphiné: “Echt onvoorspelbaar hoe het zal uitdraaien”

    06-06-2024 10:07 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (13)

    33 seconden: dat is het verschil tussen Remco Evenepoel en Primoz Roglic na de individuele tijdrit in het Critérium du Dauphiné. De Franse rittenkoers lijkt uit te draaien op de verwachte tweestrijd tussen de Belg en de Sloveen. Maar wie kroont zich zondag tot eindwinnaar?(meer…)

    Lees meer

  • Tim van Dijke kan leven met tweede plaats: “Mooie uitgangspositie met oog op klassem*nt”

    06-06-2024 08:45 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (14)

    Tim van Dijke eindigde woensdagavond in de openingstijdrit van de ZLM Tour als tweede. De 24-jarige Nederlander van Visma | Lease a Bike moest in Westkapelle, dicht bij zijn ouderlijk huis, enkel zijn meerdere erkennen in Rune Herregodts.(meer…)

    Lees meer

  • Rune Herregodts niet verrast door tijdritzege: “Ik had er een doel van gemaakt”

    06-06-2024 08:16 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (15)

    Na bijna twee jaar zonder overwinning is het weer eens raak voor Rune Herregodts. De Belgische hardrijder van Intermarché-Wanty wist woensdagavond de openingstijdrit van de ZLM Tour te winnen en is daarmee ook de eerste leider in de vijfdaagse rittenkoers. Voor Herregodts komt dit niet echt als een verrassing.(meer…)

    Lees meer

  • Rune Herregodts houdt Tim van Dijke van tijdritwinst in ZLM Tour

    05-06-2024 20:16 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (16)

    De openingstijdrit in de ZLM Tour is gewonnen door Rune Herregodts. De Belg van Intermarché-Wanty klokte twaalf seconden sneller af dan Tim van Dijke (Visma | Lease a Bike) en is ook de eerste leider in de vijfdaagse rittenkoers. (meer…)

    Lees meer

  • Dwars door het Hageland is de Belgische Strade Bianche

    05-06-2024 18:45 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (17)

    Wie Dwars door het Hageland zegt, zegt onverharde stroken en kasseien. Nick Nuyens en zijn team hebben van de eendagskoers in Vlaams-Brabant nu al een ware klassieker gemaakt, die elk jaar spektakel biedt. WielerFlits neemt je mee in de historie. (meer…)

    Lees meer

  • Matteo Jorgenson (Visma | Lease a Bike) houdt stand: “Heb op gevoel gereden”

    05-06-2024 18:38 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (18)

    Matteo Jorgenson is voorlopig ’the best of the rest’ na de grote kanonnen Remco Evenepoel en Primoz Roglic in het Critérium du Dauphiné. De Amerikaan van Visma | Lease a Bike klokte de vierde tijd af en heeft nu virtueel een podiumplaats in het algemeen klassem*nt vast, weliswaar op net iets meer dan een minuut van Remco Evenepoel. (meer…)

    Lees meer

  • Dit zijn de verschillen tussen de favorieten na de tijdrit in het Critérium du Dauphiné

    05-06-2024 18:07 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (19)

    Na drie relatief rustig aanloopdagen, was de tijdrit de eerste échte waardemeter in het Critérium du Dauphiné. De favorieten voor de eindzege moesten kleur bekennen, al liepen velen onder hen vooral een blauwtje op. (meer…)

    Lees meer

  • Primoz Roglic goedgemutst na tijdrit: “Ik ben niet gevallen, dat is al beter dan gisteren”

    05-06-2024 17:45 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (20)

    Primoz Roglic was de favoriet voor de eindzege die in de tijdrit het dichtst bij winnaar Remco Evenepoel in de buurt kon blijven. De Sloveen gaf uiteindelijk 39 seconden toe en daar kon hij wel mee leven, zo klonk het bij de microfoon van Cycling Pro Net. (meer…)

    Lees meer

  • Remco Evenepoel: “Goed voor het vertrouwen, maar dit zegt nog niets over eindwinst”

    05-06-2024 17:22 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (21)

    Remco Evenepoel zakte naar eigen zeggen met beperkte ambities af naar het Critérium du Dauphiné, maar de wereldkampioen tijdrijden werkte wel een indrukwekkende rit tegen de klok af. “Het ging beter dan verwacht”, legt hij uit in het flashinterview. (meer…)

    Lees meer

  • Herboren Remco Evenepoel grijpt de macht in tijdrit Critérium du Dauphiné

    05-06-2024 16:57 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (22)

    Remco Evenepoel heeft de tijdrit in het Critérium du Dauphiné op zijn naam geschreven. De wereldkampioen tijdrijden deelde een serieuze tik uit aan zijn concurrenten voor het algemeen klassem*nt. Evenepoel is ook de nieuwe leider in het algemeen klassem*nt van de WorldTour-rittenkoers. (meer…)

    Lees meer

  • Ronde van Zwitserland start met veel en stevige buien

    05-06-2024 16:12 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (23)

    De Ronde van Zwitserland krijgt dit jaar een natte editie. De ronde start dit weekend met een proloog in Vaduz, juist op het moment dat op buien in de regio toeneemt. Vooral zondag, maandag en woensdag kan het soms goed doorplenzen, zo laten de voorspellingen van Weeronline zien. (meer…)

    Lees meer

  • Marijn de Vries te horen als commentator tijdens ZLM Tour

    05-06-2024 15:44 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (24)

    Marijn de Vries is tijdens de ZLM Tour als commentator te horen op Eurosport. Het is voor de oud-wielrenster de eerste keer dat zij in de commentaarcabine kruipt bij een profkoers. Ze is de laatste jaren wel regelmatig actief als analist bij wielerwedstrijden, vooral op de Belgische tv bij Sporza.(meer…)

    Lees meer

  • Mehdi Kordi stopt na Parijs als bondscoach baansprinters

    05-06-2024 15:07 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (25)

    De KNWU en Mehdi Kordi beëindigen hun langlopende samenwerking na de Olympische Spelen van Parijs. Kordi kwam in 2019 bij het Nederlandse baanwielrenteam als ‘embedded scientist’ en coach, waar zijn focus lag op de baansprinters. Sinds februari 2023 is hij ook werkzaam als bondscoach. (meer…)

    Lees meer

  • Voormalig PDM en TVM-renner Dag Erik Pedersen (64) overleden

    05-06-2024 13:23 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (26)

    Dag Erik Pedersen is op 64-jarige leeftijd plotseling overleden. De Noor was in de jaren tachtig beroepswielrenner en kwam uit voor onder meer Ariostea, PDM en TVM. Na zijn wielercarrière vergaarde hij in zijn thuisland Noorwegen als presentator misschien nog wel meer bekendheid.(meer…)

    Lees meer

  • Fabio Jakobsen werkt in Spanje hard voor Tour: “Verschil is dicht te fietsen”

    05-06-2024 12:15 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (27)

    Fabio Jakobsen wil na een mislukte Giro d’Italia terugslaan in de komende Tour de France en daar werkt de Nederlandse sprinter van dsm-firmenich PostNL momenteel hard voor. In Spanje probeert Jakobsen de teleurstelling door te spoelen met stevige trainingsarbeid, zo vertelt ploegleider Roy Curvers in gesprek met WielerFlits. (meer…)

    Lees meer

  • Fabio Jakobsen werkt in Spanje hard voor Tour: “Niveauverschil is dicht te fietsen”

    05-06-2024 12:15 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (28)

    Fabio Jakobsen wil na een mislukte Giro d’Italia terugslaan in de komende Tour de France, en daar werkt de Nederlandse sprinter van dsm-firmenich PostNL momenteel hard voor. In Spanje probeert Jakobsen de teleurstelling door te spoelen met stevige trainingsarbeid, zo vertelt ploegleider Roy Curvers in gesprek met WielerFlits. (meer…)

    Lees meer

  • ‘Chinese zakenman wil Astana Qazaqstan overnemen’

    05-06-2024 12:09 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (29)

    Koerst Astana Qazaqstan vanaf volgend jaar op een Chinese licentie? Een Chinese zakenman zou bereid zijn om de licentie van de ploeg van Alexandre Vinokourov over te kopen, zo meldt de Franse sportkrant L’Équipe.(meer…)

    Lees meer

  • Doe mee met de ZLM Tour Quiz en maak kans op een boek over Mathieu van der Poel

    05-06-2024 12:00 via wielerflits.nl

    Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (30)

    Tussen al het klimgeweld in de voorbereidingskoersen in aanloop naar de Tour de France, is het in het vlakke Nederland tijd voor de ZLM Tour. Wat weet jij van over de Nederlandse rittenkoers? Test je kennis in de WielerFlits Quiz en maak kans op het boek ‘De dag dat wielrennen weer leuk werd’ over de de onstuimige opkomst van Mathieu van der Poel. Etappe vier gaat immers over de trainingswegen van de wereldkampioen rond Hoogerheide en Woensdrecht.(meer…)

    Lees meer

  • Voorbeschouwing: Dwars door het Hageland 2024 – Doet Uno-X Mobility er nog eentje bij? - Wielrennen nieuws - NewsLocker (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Lidia Grady

    Last Updated:

    Views: 6228

    Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

    Reviews: 92% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Lidia Grady

    Birthday: 1992-01-22

    Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

    Phone: +29914464387516

    Job: Customer Engineer

    Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

    Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.